Kennel Zonder Naam team wint NBC teamwedstrijd

Vandaag werd op het terrein van de BD Woerden de jaarlijkse ABC teamwedstrijd gehouden. Deze wedstrijd werd gekeurd door keurmeester Ad van Yperen en als pakwerkers kwamen Ruud Broeders en Robert Hardjoprojitno in actie. Het Kennel Zonder Naam team bestond uit Willy Adriaensssens met zijn Zeus Quita op de afdeling A, Sammy-Jo van Dongen met haar Ziva Quita op de afdeling B en Jos Macken met zijn Ben Quita op de afdeling C.

Als eerste kwam Willy met Zeus in actie op het speurveld. In de klasse IPO 2 werd het spoor door Zeus in een prachtig tempo en nagenoeg foutloos uitgewerkt. echter bij het laatste voorwerp liep Zeus rechtdoor dat koste kostbare punten. De keurmeester vertelde in zijn praatje dat hij op 99/100 punten zat tot het laatste voorwerp. Het overlopen koste in totaal 11 punten wat de eindscore bracht op 88/100 punten.

Daarna kwam Jos met Ben aan de beurt. Jos was er enorm op gebrand om eindelijk eens een goede prestatie in Nederland neer te zetten, en zo ook hier te laten zien wat deze hond al diverse malen in België en Italië heeft laten zien. Zij waren dan ook twee keer wezen intrainen vanuit Diest (België) naar Woerden. En dan wordt het wedstrijd veld door het zeer slechte weer van de laatste dagen naar het andere veld van de BD Woerden. Ben heeft werkelijk waar een prachtig en echt stukje manwerk laten zien. Beide pakwerkers hadden dan ook moeite om de hond in bedwang te houden. Alle beten waren hard vol en vast. Het geheel werd dan ook zeer gewaardeerd door de keurmeester en door hem beloond met 95/100 punten. dit bleek aan het einde de hoogste score te zijn op dit onderdeel.

Aangezien Ziva loops is, moest Sammy als allerlaatste na het manwerk starten. Ook Ziva liet een knap stukje werk zien op de afdeling B. Sammy moest minimaal 86 punten halen om de overwinning te pakken, zo werd haar diverse malen door heer teamgenoten medegedeeld om de druk nog maar eens op te voeren. Uiteindelijk beloonde de keurmeester deze combinatie met 88/100 punten. Hiermee was de eerste plaats binnen.

Na de diverse felicitaties in ontvangst te hebben genomen, hebben we de prijsuitreiking gehad in de kantine van de BD Woerden. daarna hebben we nog wat gedronken en zijn we moe maar voldaan huiswaarts gekeerd. nu, thuis op de bank zit ik nog na te genieten.
Fantastisch gedaan Team Kennel Zonder Naam. Onze felicitaties zijn voor Willy, Jos en Sammy-Jo.

20151121_154627_resized 20151121_161441_resized teamwedstrijd 2015

Geschreven door

1 Reactie op "Kennel Zonder Naam team wint NBC teamwedstrijd"

  1. kees hagens zegt:

    proficiat met dit resultaat

Laat een reactie achter

Captcha! *